Hopp til hovedinnholdet

Blødning etter samleie. Kan det være HPV viruset?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, for et halvt år siden ble jeg testet positivt på HPV, og fikk nylig behandlet vekk kjønnsvortene. (Er ihvertfall veldig sikker på det) Har nå fått kjæreste og vi hadde sex for første i helgen. Men etter sexen er jeg veldig hoven og blødde en god del under samleie,og etterpå svei det i flere timer. Har bare hatt 2 sexpartnere å er noen måneder siden sist,men har ikke opplevd noe lignende. Tror du dette kommer av HPV viruset eller er det noe annet som kan ha skjedd? Med vennlig hilsen bekymret:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være kjønnsvortene som gjør at du har smerter og blødning. Kjønnsvorter kan gi kløe, svie og små sprekker i hud og slimhinner. Dette kan gi smerter ved samleie og smerter ved vannlatning.

Andre grunner til blødninger under eller etter samleie er oftest rift eller sår. Det kan lett komme om jenta ikke har vært våt nok i skjeden ved samleie. Hvis du ikke var våt og kåt nok kan man lett bli sår nedentil. Da vil de svi i etterkant. 

Blødning som kommer gjentakende etter samleier, kan også være symptom på kjønnssykdom. Du bør teste deg for Klamydia, om du ikke allerede har gjort det. Det kan du gjøre for eksempel på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din. 

Hvis dette ikke går over anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller din fastlege for en vurdering. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Kondylomer (kjønnsvorter)

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Kondylomer (kjønnsvorter) skyldes et virus (HPV – human papilloma virus). Det finnes over 100 ulike typer av HPV og rundt 40 av disse smitter ved seksuell kontakt. HPV er like vanlig hos begge kjønn. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen, fordi viruset ofte ikke gir synlige vorter.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex