Hopp til hovedinnholdet

Vi skal ha sex, hvordan kan jeg gjøre det bra for han?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Meg og typen skal ha sex for første gang neste uke (han sin første, jeg har hatt sex før) hvordan kan jeg gjøre deg bra for han??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Å gi oppskrift på hvordan ha et samleie, er umulig fordi det er så forskjellig hva man tenner på, ønsker å gjøre, liker å gjøre og hva som gir best nytelse. Det er også mye som spiller inn på hva man gjør og hvordan det vil bli. Følelsene du har for partneren og motsatt, tenningen dere har, spenningen mellom dere, omstendighetene rundt, situasjonen dere er i - alt vil ha betydning for hvordan sexen vil bli, føles og hva dere vil gjøre. For at sex og samleie med en annen person skal føles godt og riktig, er det viktig at begge to er klar for å ha sex, føler dere trygge på hverandre og at begge har lyst til det.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre og hvordan man har sex. Det er vanlig å starte med å utforske hverandres kropper og finner ut hvor det er deilig å bli tatt på og hvor det ikke er så deilig. Utforsk hverandres kjønnsorgan og stimuler på forskjellig måte. Kjenn hva som er deilige berøringer og bevegelser. Det er fint å kunne snakke om sex, hva dere ønsker, liker og tenner på, og gi hverandre tilbakemelding på hva som fungerer. Dere kan også onanere sammen eller hverandre, evt. også bruke munnen til å stimulere med.

Husk at selv om du har hatt sex med en annen tidligere, så er det ikke sikkert at det som fungerte da, vil fungere nå med en ny person. Så bruk tid til å bli kjent med hverandre på en seksuell måte.

Forsøk å være i nuet og kjenn på hvordan det dere gjør skaper gode følelsene hos deg/dere. Gjør det som faller naturlig - da er det størst sjanse for å lykkes og liten grunn for å være nervøs. Det er lite feil du kan gjøre - i verste fall gjør du kanskje ting som ikke føles så godt eller gir god nytelse. Men da er det bare å la være å gjøre det igjen. Alle lærer via erfaring og øvelse gjør mester!

Lykke til.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex