Hopp til hovedinnholdet

Går det an for kvinner å få analorgasme?

Jente 20 år
 

Spørsmål

For to dager siden onanerte jeg med vibrator på klitten og en liten buttplug i rompa som jeg dyttet inn og ut, så fikk jeg en orgasme som kjenter ut som var i rompa. Går det an for kvinner å få analorgasme eller var det bare at g punktet ble stimulert fra utsiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanskelig å finne forskning/litteratur som inkluderer kvinnelig anale orgasmer. Men det finnes noe. Se på denne artikkelen
Det vi vet er at det er masse nerver rundt og i endetarmsåpningen. Stimuli her føles godt for de fleste.
Kvinnens indre kjønnsorgan består av forlengelsen av klitorishodet, klitorisskaftet, som går videre inn i kroppen i to 8 - 12 cm lange "ben" eller crus, som en Y, og omgir/omslutter skjedeveggen. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. De to ”benene” hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Inni hvert "ben" er det svamplegemer som fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.
I teorien kan disse crusene eller de indre delene av klitoris nå helt til endetarmen. Hvis ytre del av klitoris stimuleres samtidig som endetarmen stimuleres, forsterkes kanskje sammentrekningene i endetarmsområdet?
Forsøks-objektene i den forskningen det refereres til har ingenting i endetarmen når de får orgasme. Forskeren skiller mellom anale og vaginale sammentrekninger. Sammentrekningene i endetarmen ble målt som sterkere enn i skjeden. Forskeren skiller også på type sammentrekning/bølge og snakker om regulære og irregulære sammentrekninger og kategoriserer orgasmene. De som har irregulære sammentrekninger i tillegg til de regulære, har trolig sterkere opplevelse og lengre orgasmer. 
Som du forstår gjenstår det mye forskning før vi vet eksakt hva det er som skjer. Det forskes i mange land, blant annet USA og Portugal. Det blir spennende å følge med fremover på hva de finner ut. 
I mellomtiden kan kvinner nyte kroppen slik de selv vil. 
Nyt kroppen og kjønnet ditt!


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex