Hopp til hovedinnholdet

Onanere i dusjen ganske ofte. Følt mye mindre, nå ingenting.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg startet å onanere i dusjen i høst og nå gjør jeg det ganske ofte. Denne uken opplevde jeg noe som aldri har skjedd. For noen dager siden onanerte jeg, mens jeg hadde mensen. Jeg var litt num i leppene fra før av, og jeg følte mye mindre enn det jeg pleier. Jeg prøvde dagen etterpå, men jeg kjente bare mindre, og mindre. Jeg søkte opp på nettet, og jeg ble redd for at jeg klarte å gjøre klitorisen min num "for alltid". Jeg prøvde å onanere idag, men jeg kjente ingenting! Jeg er så beskymra og jeg har ingen å snakke med. Jeg lurer på hvor lenge dette her kan vare, og om jeg har skadet klitorisen min veldig alvorlig og parmament. Hilsen jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at klitoris bli nummen av den harde vannstrålen i dusjen. Men følelsen kommer tilbake! Klitorisen er ikke skadet permanent. 
Du kan ta en pause fra å bruke dusjstrålen. 
Når du skal onanere må du først bli seksuelt tent. Hvis du ikke er tent, eller at du er redd eller bekymret, blir du ikke tent. Da vil disse andre tankene blokkere lystsignalene som går fra hjerne til kjønn og du kjenner ingenting.
Benytt seksuelle fantasier før du begynner å stimulere klitoris. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Man kan lage "historier" over det temaet eller konseptet en finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv.
Når du kjenner at det begynner å kile eller krible i kjønnet, kan du ta litt spytt eller olje på en finger og forsiktig starte stimuleringen av den ytre delen av klitoris. Se de vedlagte artiklene for informasjon hvordan du kan onanere med en finger. 
Fortsett å nyte og utforske kjønnet ditt. D blir du trygg på hvilke stimuli du liker og nyter. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex