Hopp til hovedinnholdet

Får illeluktende vagina, blir mye mindre våt, vondt å tisse etter sex. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er i et fast forhold og har regelmessig sex. Jeg får i ny og ned disse symptomene; illeluktende vagina(ikke veldig ille, ikke bakteriell vaginose, men fortsatt en lukt som ikke er der til vanlig), jeg blir mye mindre våt hvis ikke våt i det hele tatt når jeg skal ha sex, vanligvis er dette ikke et problem i det hele tatt. Og til slutt det gjør vondt å tisse etter sex. Det som er rart er at med en gang jeg tar medisiner som skal fjerne sopp- forsvinner alle disse symptomene i noen uker. Men jeg har som sagt ingen form for kløe i underlivet og har da hørt at det ikke kan være sopp. Når jeg tar den diffucin pilla forsvinner alle symptomene, men så kan de komme tilbake igjen etter noen uker. Jeg vasker meg kun med lunket vann i underlivet så jeg vet at det ikke kan være det heller. Er det sopp eller trolig noe annet? Og er det skadelig og ta soppmedisiner om det ikke er sopp jeg har?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanskelig å si hva dette er og hvorfor medisinen mot sopp gjør det bedre.
Hyppig bruk av medisiner mot sopp har vært satt i sammenheng med langvarige smerter ved samleie (vulvodyni). 
Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.  Det er viktig at fastlegen finner ut hva det er og hvilken behandling du trenger. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg lat godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex