Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å få panikk når noen fingrer eller puler meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 og jeg lurer på er det vanlig og få panikk når noen fingrer meg eller puler meg jeg er litt redd for at det er unormalt håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Det er ikke uvanlig at en kan få panikk eller bli urolig om en er med på noe som en egentlig ikke har lyst til eller liker. Noen ganger kan en bli overtalt, presset til å bli med på sex uten å være klar for det. Andre ganger kan en føle at en må bli med på sex om en skal bli likt eller for å beholde en kjæreste eller partner. 

En kan også føle debatt og uro om en får stimuleringer som en ikke liker eller om stimuleringen er for kraftig. 

Får en panikk eller andre dårlige følelser når en har sex med noen, er det ok å lytte til kroppen. Tenk over om det som skjer er noe som du synes er ok, om du liker den som fingrer eller har samleie med deg og om du vil at det skal skje.

For å få det bedre, er det fint å snakke med noen. Helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom er fin å snakke med. Da kan du finne mere ut av hva det er som skjer og hva du kan gjøre for at det ikke skal skje deg. 

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex