Hopp til hovedinnholdet

Mindre sexlyst ved bruk av p-stav

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg skal få p-stav veldig snart og skal ha sex med kjæresten min for første gang. men jeg har gjort min research. at sexlysten kan bli mindre med start av prevensjon. å det er jeg veldig redd for fordi jeg elsker kjæresten min veldig mye og jeg vil gjerne ikke ha ikke like sexlyst som han. jeg vil ha han like mye som han vil ja meg. så er det noe annet typ for prevensjon utenom kondom, som går utover sexlysten. og jeg føler kanskje personlig at vis jeg har mindre sexlyst så blir det vanskeligere for meg å få orgasme senere i livet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Det er svært sjelden at man mister sexlysten ved bruk av p-stav. Jeg syns du skal prøve p-stav, da det er et av de sikreste prevensjonene vi har. 

Legger ved noen artikler som du bør se på

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex