Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli presset til sex når jeg ikke er klar

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 12 år og holder på med en som er 16. jeg er moden for alderen har jeg hørt ,jeg er 172cm høy og veier 60kg. Det som er at han ser på meg som en 15åring, jeg får ikke møtt han så ofte. men når jeg først møter han så tar han veldig mye på meg og skal hele tiden ta meg på puppene og rompa. ikke at jeg har noe mot det akuratt det for jeg er forelsket. men når han liksom skal ta på puppene mine å rompa mi så skal han plutselig sende bilde av dette til hans venner som er 16 år. jeg har på meg klær på disse bildene. men hva skal jeg si om dette blir alt for ubehagelig? jeg føler meg klar for å ha sex men samtidig ikke,han erter meg veldig ofte siden jeg er så lita å ikke kan ha sex osv. men jeg er redd for at jeg er alene med han på rommet fks å så begynner han å ta på meg å spør om vi skal ha sex. for jeg har litt lyst for jeg er ganske kåt på han ofte. men om jeg faktisk ikke føler meg klar for dette så er jeg også redd for å bare drite meg ut osv? så hva skal jeg si å gjør

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er selvsagt ikke greit at noen presser noen til å ha sex, og det er heller ikke greit at kjæresten din tar deg på puppene og rumpen for å vise vennen sine! Det er viktig at du selv setter grenser og er tydelig på at dette får han ikke gjøre. Det er ofte vanskelig å sette grenser når den andre parten er eldre, men det er absolutt minst like viktig. Dette er også en viktig måte å finn ut av om kjæresten din respekterer deg. Det er ille dersom kjæresten din ikke respekterer det du sier, men likevel fortsetter. Det er heller ikke rett når du er engstelig for at kjæresten din skal presse deg til ting du ikke er klar for eller ønsker. Dette bør du absolutt snakke med han om. I tillegg er det også sånn at du er under den seksuelle lavalder, slik at kjæresten din kan faktisk få straff for å ha sex med deg. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex