Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger når jeg har onanert så begynner jeg å gråte

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei;) jeg er jente 14. Noen ganger når jeg har onanert så begynner jeg og gråte er det normalt? Hvorfor skjer dette? Jeg elsker og onanere. Det gjør ikke vondt og jeg syns det er sykt deilig...men hvorfor gråter jeg da? Jeg pleier og bruke en dildo...og det gjør ikke vondt det heller men er vel da jeg pleier og gråte...har vært utsatt for overgrep i 2 år for 6 år siden...hva kan jeg gjøre for o ikke gråte? Gråter jeg fordi det er godt eller fordi det bringer tilbake minner??? Pliss svar☆☆☆

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Det er trist å lese at du har blitt utsatt for overgrep over lang tid. Av det du skriver forstår jeg det som at det er over.

Det er fint at du synes det er godt å onanere! Å onanere er fint på flere måter. Det gjør at du lærer kroppen din å kjenne godt og det kan komme deg til gode senere. Det er også avslappende og energigivende å onanere. 

Det er ikke så lett å si akkurat hvorfor du begynner å gråte når du onanerer. Det er noen som opplever at det å onanere og så få orgasme gjør at alle spenninger i kroppen slipper taket og gjør at de begynner å gråte. De hormonene som produseres under onanering og orgasme kan utløse mange følelser.

Men det kan også være slik at det å onanere og eventuelt ha sex kan være vanskelig for mennesker som har vært utsatt for overgrep.

Det er ikke så godt å si hva du skal gjøre for å ikke gråte. Akkurat nå er det slik, det betyr ikke at det kommer til å være slik for alltid. 

Du har sikkert snakket med noen om det du har opplevd. Men kanskje vil det være lurt å gjøre det igjen. Det kan være godt å sette ord på det du opplever og utforske om det er noen tanker og følelser som fortsatt er vanskelige å håndtere. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex