Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om det er lurt å bli pulevenner med han, og ta jomfrudommen hans

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i første klasse på vgs og har noe på gang med en på trinnet. Vi snakker veldig mye over nettet, har vært med hverandre ett par ganger og har kysset ett par ganger. Men han vil slutte å være sammen fordi han ifølge han selv liker meg veldig godt og ikke er klar for noe seriøst. Etterhvert som vi snakket fikk jeg litt følelsen av at han kunne tenke seg å være friends with benefits, så jeg spurte han, og det stemte. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre fordi jeg har veldig lyst, men er også veldig redd for å bli såret. Jeg hadde en kjæreste for rundt ett halvt år siden, og jeg ble enormt lei meg da han slo opp med meg over mld, mye pga jeg følte at han hadde brukt meg. Så jeg er veldig usikker på om det er lurt av meg å bli pulevenner med han på trinnet, og jeg føler det aldri funker. men samtidig har jeg ekstremt lyst å ha sex med han liksom. I tillegg er han jomfru, og jeg føler det er veldig feil og slemt å ta jomfrudommen hans på den måten liksom. Hva synes du?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er en risiko å bli FWB/pulevenn med en du liker. I det hud møter hud frigjøres hormonet Oksytocin. Dette kalles for bindings-hormonet eller kjærlighets-hormonet. Det finnes i alle celler i hele kroppen og hormonet strømmer ut ved hudkontakt som varer utover 6 sekunder. Når man har sex "bades" man nesten i dette hormonet. Det er lett å få varme følelser for den man har sex med i og med at det er slik. Se forøvrig artikkelen "Sex med en venn". 
Denne gutten er jevnaldrende med deg. Dere er på samme alder og modningsnivå. Da kan man ha sex hvis begge vil det. For å ha sex med en annen skal man gi samtykke, at begge er enige om det man skal gjøre og gjør.  Hvis han vil ha sex med deg, vet han hva han gjør. Han er enig i det dere gjør og er med på det. 
Men spørsmålet er altså om du skal gjøre det. Det er ikke så lenge siden du ble såret. Å slå opp på melding er forresten veldig umodent. Hvis du er redd for å få følelser for denne gutten, kan du bli såret igjen. Han har sagt at han ikke vil ha noe forhold. 
Tenk gjennom hva som er rett for deg! 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex