Hopp til hovedinnholdet

Er det flere måter å krydre samleiet på?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten min har vært sammen en god stund og har hatt sex mange ganger, men for meg begynner det å bli litt ensformig. Så jeg lurer på om det er en/flere måte(r) å krydre samleiet på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Hvis man gjør det samme hver gang kan det bli litt ensformig. 
Man kan ha mye god sex uten å ha samleie ved å stimulere hverandres kjønn med finger, fingre, hånd og munn. 
Så mange som 70 % kjenner lite eller ingenting når de har samleie. Det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en potensiell utførsels-kanal for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det og noen liker det med en gang. 
Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Hvis penis kommer inn i skjeden mens han ligger bak deg, at dere begge er i sideleie (spooning/ligge i skje), da kan du løfte den øverste foten for at dere skal komme bedre til den ytre delen av klitoris. Hvis du sitter oppå han, med ryggen til hans ansikt, i en stor stol, når du lett å stimulere den ytre delen av klitoris. Her er en side med tips til forskjellige samleiestillinger
En god stilling der den ytre delen av klitoris stimuleres heter CAT position. Du kan google denne. Vær litt kritisk til hvilke sider du åpner. 
Snakk med kjæresten. Kanskje dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser? 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex