Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så redd det ikke skal gå når han skal penetrere, hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er så redd for at det ikke skal gå når han skal penetrere. Det er så flaut om vi må prøve på ny. Det verste som kan skje er at vi ikke klarer det i det hele tatt og må prøve igjen en annen gang. Hvis det ikke går når han skal penetrere, hva er feilen. Hva kan jeg gjøre bedre og hva kan han evt. gjøre bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det er ikke uvanlig at både jenter og gutter kan kjenne seg usikre når de begynner å ha sex med andre enn seg selv. En kan lure på om en ser bra nok ut, om kjønnet ser ok ut og om en gjør en god nok jobb i senga. Alt dette kan føre til noe som kalles prestasjonsangst. Da får en ikke til å ha sex og samleier på den måten en hadde tenkt. For noen blir det vanskelig å få orgasme, for andre fører det til at en ikke kjenner noen ting og for andre kan det også oppleves smertefullt eller ubehagelig å få noe inn i skjeden. 

Skal en ha god sex, er det avhengig av at de som skal ha sex sammen vet hva de liker, hva de tenner på, hva som skal til av ulike stimuleringer for at penis og skjeden er klar for samleie og hvordan en skal bli stimulert for å få orgasmer. I tillegg må en klare å snakke om dette og fortelle den andre hva som skal til. Får en til dette, vil sex kunne bli en ok opplevelse både for deg og den du skal ha sex med. 

Alle kløner og får det ikke til i begynnelsen, etterhvert som en blir mere trygg på seg selv og får lært seg litt mere, blir det bedre!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex