Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke sex, hva gjør jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker ikke sex. Føler meg jævelig unormal. Har kjæreste, vi har vært sammen mange år, men jeg liker ikke å ha sex med han heller. Noe jeg kan gjøre? Hvorfor er det Sånn? Kan jeg like det med noen andre? Bør jeg "bytte" han ut? Er det fordi jeg sliter psykisk selv? Har aldri likt det, men har da hatt det med div kjærester, men det blir ikke ofte. Noen ganger gråter jeg etter på, og før og under er jeg egentlig bare stiv og stressa. Vil bare bli ferdig. Råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19!

Takk for spørsmål.

Noen liker ikke å ha sex med noen, heller ikke seg selv. Selv om en kan ha det slik, er det noen som likevel stiller opp og lar seg overtale eller presse til å ha sex med en partner eller kjæreste. Det kan være mange grunner til at en gjør det, for eksempel at det er slik en gjør når en er kjærester eller at en selv eller kjæresten forventer sex når en er sammen. 

Presser en seg til å ha sex, blir det stadig mere negativt. Etterhvert finnes det ingen gode tanker knyttet til å skulle være naken og nær partneren sin og en unngår dette så godt som mulig. Når en har det slik, kan en bli lei seg og frustrert. En tenker som oftest at det er ens egen feil. Livet sammen med kjæresten blir tungt og vanskelig, ikke så lett og fint som en skulle ønske. Alt dette gjør en trist og sliten - det er vondt å ha det slik.

Slik du beskriver deg selv og hvordan du har det rundt sex, kan det virke som om du kunne hatt glede av å snakke med en terapeut. Kanskje har det skjedd deg noe tidligere i livet som kan være ok å snakke om, kanskje er det noe med hvordan du og kjæresten har det sammen som skaper problemene for deg. Noen helsestasjoner for ungdom i kommunene har tilbud om sexologisk rådgivning - det kan være ok å sjekke ut. Fastlegen din kan også henvise deg til psykolog - selv om du kanskje synes det er litt mye. 

En start kan være å chatte med noen anonymt. Sex og samfunn har en chat du kan sjekke ut. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex