Hopp til hovedinnholdet

Kommer det til å bli bedre neste gang jeg putter noe inn i skjeden?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg prøvde å putte en gjenstand inni vaginaen min for første gang, men det føltes ikke noe godt. Kommer det til å bli bedre hvis jeg gjør det mer, eller er det sånn det kommer til å føles?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når du skal føre noe inn i skjeden, er det best å forsøke dette når du er kåt, og skjeden din blir våt. Forsøker du uten at du er kåt, vil du være tørrere i skjeden og det kan oppstå friksjon som kan gjøre slimhinnene såre og det kan gjøre vondt.

En annen grunn til at det kan gjøre vondt, er fordi "jomfruhinnen" kan være stram. Et annet og bedre ord for jomfruhinnen, er skjedekransen. 

Jenter har altså en slimhinnefold som danner en krans et par cm innenfor skjedeinngangen og markerer overgangen til selve skjeden. Åpningen i skjedekransen kan variere i størrelse, men den er elastisk og kan tøyes betydelig. For mange vil det skje uten noen former for besvær, men hos enkelte er det forbundet med ubehag og/eller noe smerte. Åpningen i skjedekransen, blir strukket og tøyd hver gang noe føres inn, og vil ganske fort bli nok tøyelig slik at det ikke vil gjøre vondt lengre. 

Vær kåt og bruk god tid når du skal føre noe inn. Bruk også gjerne glidemiddel (eventuelt olje) slik at friksjonene reduseres. Du vil nok raskt oppleve at det blir mindre vondt. 

Fortsett å utforske kroppen og seksualiteten din. Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex