Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har normal størrelse på penis

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en penis lengde på 11cm når den er erekt. Vet ikke hvor lang den er i bredden, men vil si 4-6cm. Jeg er bare 15 år og jeg lurte på om dette er normalt. Å ha så liten

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 15 år!

Det er mange gutter som lurer på om deres penis er normal. Husk at det kan være like store forskjeller på gutters penis som det er på andre deler av kroppen.

Gutter kommer i puberteten til ulik tid derfor kan det være store forskjeller på hvordan gutter ser ut på din alder. Det er også ulikt hvordan gutter utvikler seg i puberteten og hvor raskt de ulike tingene skjer.

Gjennomsnittsstørrelsen på en ferdig utvokst penis er ca 14-15 cm i erigert tilstand. Det betyr at det er noen som har mindre og noen som har større. Du skriver at din penis er 11 cm i erigert tilstand. Det er ikke sikkert at din penis er ferdig utvokst enda slik at den kan bli større.

Størrelsen på penis i slapp tilstand trenger ikke si noe om størrelsen på penis i erigert tilstand. Størrelsen på en erigert penis kan være like stor hos en som har liten penis i slapp tilstand som hos en som har stor penis i slapp tilstand

Du er fortsatt i puberteten og penis kan som sagt vokse enda en stund. Ha tålmodighet og vær trygg på at din penis er bra nok.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex