Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha klamydia i munnen/halsen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heisann! For omtrent halvannet år siden fikk jeg påvist en klamydiainfeksjon og ble behandlet for det. Jeg tenkte derimot ikke på å sjekke om jeg hadde infeksjonen i munnhulen/halsen også, selvom jeg hadde utført oralsex på personen jeg ble smittet av. I etterkant av at jeg tok antibiotika for dette har jeg sjekket meg flere ganger og alltid testet negativt i underlivet. Er det noen mulighet for at jeg har klamydia i munnen/halsen nå da? Og kan jeg i så fall ha ført dette videre til andre mennesker? Hva er følgene av å ha klamydia i halsen over lang tid? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 19 år!

Det er anbefalt å teste seg for klamydia hver gang man har ubeskyttet samleie med ny partner. Det er vanligst at man tester seg for klamydia i på kjønnsorganene. 

Man kan få klamydia i halsen dersom man har oralsex med en som har klamydia. 

Å ha klamydia i halsen skaper sjeldent store plager for en person. Dessuten smitter det ikke så lett fra kjønnsorgan til hals. Derfor er det ikke så vanlig å teste for klamydia i halsen. 

Når du har tatt behandling for klamydia i underlivet vil du samtidig ha behandlet en eventuell infeksjon i halsen. 

Klamydia i halsen har ingen følger for noe selv om man har det i lang tid.  

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex