Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke klar til sex, men er redd kjæresten min blir sur.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er sammen med en gutt på snap og han er 18 år. Han maser om at han vil pule med meg når jeg og han skal møtes og jeg har sagt ja til det,men jeg vil egentlig ikke pule med han på grunn av jeg føler meg ikke klar for det og jeg føler at han er for gammel for meg. Han spurte om hvor jeg bor og jeg har fortalt til han hvor i Norge og hvilken gate jeg bor i. Hva skal jeg si til han og hva burde jeg gjøre? Jeg er redd for at han skal bli sur på meg hvis jeg sier til han at jeg ikke vil pule og jeg er redd for at han kommer på døra til meg hvis jeg sier det til han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Å føle seg presset til sex er ikke greit. Skal sex bli en god opplevelse, er det viktig at en kjenner seg klar, har lyst på sex og liker den en skal ha sex med. Hvis ikke kan det bli en vond opplevelse.  

Det er også ok å vite at det er helt ok å vente litt før en har sex med noen. I Norge finnes det for eksempel en lov som sier at personer under 16 år ikke har lov til å ha sex. Og, den gjennomsnittlige debutalderen når jenter har sitt første samleie er ca 17 år.

Han har heller ikke lov å ha sex med deg, og han kan bli strafet for det. Jeg er også enig med deg i at det er stor aldersforskjell mellom dere.

Det er flott at du selv kjenner etter, og at du er bevisst på at du ikke er klar. Det kun du som bestemmer om du skal ha sex med noen, med hvem og på hvilken måte. Har en sex uten å ville det eller etter å ha blitt presset, vil det isom sagt kke bli en god opplevelse for deg.

Jeg vil derfor anbefale deg å fortelle  han at du ikke er klar for å ha sex. Hvis han blir sur for at du ikke vil ha sex med han så får han bli det. Da er han i alle fall ikke noe å samle på. Da tar han ikke hensyn til deg og dine behov. Da bør du kutte ut kontakten med han. 

Det er ekstremt liten sjanse for at han vil oppsøke deg. Dere bor på forskjellige plasser i Norge. Hvis det eventuelt skulle skje bør du snakke med noen voksne som kan hjelpe deg. 

Lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex