Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten vil ikke ha sex med kondom. Redd for å bli gravid.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som ikke er jomfru han liker heller ikke å ha Sex med kondom jeg kunne hatt Sex med han men jeg er med det samme veldig stressa fordi han ikke vil bruke kondom og det vil jeg jeg har tenkt og sette inn en pstav men det er jo ikke 100% sikkert jeg vil ikke ende opp gravid når jeg er så ung men vil ikke skuffe han heller. Vet ikke hva jeg ska gjøre og enda et problem er at jeg ikke er jomfru det skjedde mot min vilje men han vet ikke om det han tror jeg er jomfru og jeg er ganske sikker på At han merker eg ikke er jomfru om vil ligger i lag jeg er helt forvirra og derfor sende eg Inn dette pliz svar fort.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
P-stav er den aller sikreste prevensjonsmetoden som finnes. Hvis du får satt den inn, vil du være så sikker som det er mulig ut fra dagens metoder. Hvis dere i tillegg bruker kondom, blir det enda sikrere. Det er vanlig at man ikke bruker kondom hvis man har p-stav fordi p-stav er så sikkert. Men hvis man har hatt sex med andre, kan man ha en seksuelt overførbare infeksjoner/SOI. Før dere eventuelt har samleie uten kondom, må dere sjekke dere for SOI. Det kan dere gjøre på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen.
Du trenger ikke fortelle kjæresten om det som skjedde. Det har han ikke noe med. Han vil ikke merke det! Det finne ingen jomfruhinne som sprekker første gang en har samleie. Det er en myte. Se artikkelen om jomfruhinna. 
Når man har opplevd sex mot sin vilje er det et seksuelt overgrep. Da trenger man som oftest hjelp for å komme seg over det som skjedde, og plassere ansvaret og skylden hos overgriperen. Det er veldig viktig at du forstår at det ikke er din skyld at overgrepet fant sted. Overgrepet er kun overgripers skyld og ansvar! Det er ikke ditt! 
Man trenger også hjelp til å finne tilbake til god sex med seg selv, ta tilbake kroppen og seksualiteten sin. Når man har etablert god sex med seg selv, kan man begynne å utforske sex med en kjæreste/partner. Du kan snakke med helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Fastlegen kan også henvise deg til en psykolog, hvis du trenger det. 
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange par lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Kanskje skal du snakke med kjæresten og si at du vil vente med å ha samleie med ham? Du kan si at det er for tidlig, og at du ønsker mer tid til å bli kjent med ditt eget kjønn. Du kan også si at han må teste seg for SOI i og med at han har sex med andre. Man kan ha SOI uten at man merker noen ting. 
Snakk med helsepersonell så snart du kan! Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex