Hopp til hovedinnholdet

Hatt sex uten kondom og nå fått kløende prikker i underlivet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, igår hadde jeg Sex for første gang, og brukte ikke kondom. Idag oppdager jeg noen prikker rundt under kjønnsleppene, rundt klitoris. Har jeg fått klamydia?? Hva er disse prikkene som klør så mye? Er utrolig redd! Hva skal jeg gjøre for å behandle disse prikkene? Er de farlige? Kan jg dø?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er dessverre vanskelig for meg å fortelle deg hva disse kløende prikkene er, men dette er ikke typisk for en klamydia infeksjon. Det nærmeste er vel herpes, man da får man helst vonde blemmer som sprekker til ømme sår. Men uansett hva dette er, så er det ihvertfall ikke noe du kan dø av.

Jeg vil absolutt anbefale deg en tur på helsestasjon for ungdom slik at du kan få en vurdering der og få helt rett behandling om det er behov for det. Her kan du få hjelp til å sjekke deg for kjønnssykdommer og du kan få veiledning om du trenger prevensjon. Det er også mulighet for å teste seg for en eventuell graviditet om dette er aktuelt. På helsestasjon for ungdom treffer du både helsesøster og lege. De har taushetsplikt og tjenesten er gratis. Ønsker deg en fin sommer.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar