Hopp til hovedinnholdet

Vil det være vondt å ha sex neste gang også ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Første gang eg og kjæresten hadde sex så hadde eg utrolig vondt, sexen varte ikkje lenge og takk for det, eg kjente smertene noen sekund seinare. Eg veit at det er vanlig å ha smerter/ubehag første gangen, men med tanke på at eg hadde så vondt er eg redd for at det fremdeles vil vere litt vondt andre og tredje gangen også. Men eg veit at vi ikkje skal ha sex før seinare, han vil vente til fast sex når eg har fått p-stav

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Smerter i forbindelse med samleie skyldes oftest at en spenner musklene i underlivet, fordi en er spent og kanskje litt redd. Det er jo en helt ny situasjon, og mange er veldig spente på forhånd. 

Ulike årsaker og hva du kan gjøre kan du lese om i vedlagt artikler. 

Hvis det skulle gjøre vondt neste gang, så fortell det til partneren og be han trekke penis ut. Du skal ikke ha vondt, men heller gi deg selv tid til kroppen er helt klar for det. Sørg for å ha et langt forspill, slik at du er kåt og skjeden er fuktig. Du kan også øve deg på å kjenne hvordan det er når du er avslappet i underlivet. Bruk de musklene som gjør at du kan stoppe urinstrålen når du tisser. 

Håper noe av dette kan være til hjelp. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex