Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har urinveisinfeksjon noe som sikkert kom av at jeg og kjæresten har hatt sex ett par ganger (har lest det ofte er en grunn) jeg har fått antibiotika så det er greit. Men etter samleiet i går blør jeg litt også, og på nettet står det at det kan være så uskyldig som ett lite sår eller noe sånn, eller 1. Trimester i graviditeten. Jeg går på p piller og han brukte kondom, og vi har bare hatt sex 4 ganger, første gangen vi gjorde det var 26.mai for å være helt presis, er det mulig at jeg er gravid? Hva er blødningen for? Og viss jeg hadde vert gravid hadde ikke de sett det på urin prøven jeg tok for å sjekke om jeg hadde urinveisinfeksjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Det er flott at du og kjæresten din bruker prevensjon når dere har sex! Når du bruker p-piller og han bruker kondom er dere ganske sikret mot å bli gravide. Hvert fall hvis du har tatt pillene dine som du skal og ikke kondomet har sprukket. 

Blødning etter samleie skyldes som regel små rifter og sår i slimhinnene i skjeden. Noen ganger kan det også komme av at man har en kjønnssykdom. Men dersom dere ikke har hatt sex med andre tidligere er det ingen av dere som har det. 

Det er slett ikke alle som blør når de er gravide. Så lenge dere er flinke til å bruke prevensjon tror jeg ikke du er gravid. Hvis du er veldig usikker kan du ta gratis graviditetstest på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Den urinprøven som du tok for å sjekke om du hadde urinveisinfeksjon kan ikke vise om du er gravid. Da må man bruke en egen test for å finne de stoffene som viser at man er gravid.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex