Hopp til hovedinnholdet

Jeg har litt farget utflod etter samleie, bør jeg være redd?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt samleie med en gutt jeg kjenner relativt godt, og vært flink til å ta p-pillene mine (samleie har skjedd flere ganger) men ble litt sår nedentil nå sist, i ettertid har jeg hatt alt fra blank rosa-rød utflod, brun til lyyys begie eller hva jeg nå ska kalle det. (Dette har pågått nå de siste 3- 4 dagene) Har hatt mens mellom omgangene også. Men lurer på om jeg bør være redd for noe? Er veldig sjenert og har også legeskrekk så hører her først før jeg evt klarer å presse meg selv til å dra til helsesøster.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 18 år!

Det er flott at du bruker prevensjon når du har sex! Dersom du er flink til å ta alle p-pillene dine er du ganske sikker mot å bli gravid.

Som regel handler rosa/brun utflod etter samleie om at slimhinnene har blitt irritert eller fått noen rifter som blør litt. Rifter kan komme av at det har vært litt hard sex eller at du ikke har vært skikkelig våt slik at det blir litt friksjon. Dette er ikke farlig og vil gå over.

Noen ganger kan slike småblødninger komme av at man har fått en kjønnssykdom. Hvis dere ikke bruker kondom er det lurt å teste seg for kjønnssykdommer, spesielt klamydia. De fleste helsestasjoner for ungdom har mulighet for at du kan teste deg selv uten å snakke med noen om det.

Husk at de som jobber på helsestasjon for ungdom er vant til å snakke med ungdom om seksuell helse. De vet at noen ungdommer synes det er vanskelig eller flaut å snakke om slike ting og vil lytte til deg og veilede deg på en god måte.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex