Hopp til hovedinnholdet

Jeg har har hard penis vær dag. Sånn seriøst.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har har hard penis vær dag. Sånn seriøst. Når jeg våkner og jeg drømmer ikke om noe sexuelt engang jeg. Når jeg går for å sove er den klar for og ha sex. Jeg vet ikke hvorfor jeg har det midt i matte timen for en stund siden tenkte jeg at jeg var kåt på matte for jeg synes det er gøy med matte. Jeg holder meg Unna porn og naken bilder og jeg får likavell hard penis. Det har gått 5 min alt jeg har skrevet til nå det er ikke så mye ,men penisen har blitt hard tre ganger i løpet av disse 5 minuttene. Hva kan jeg gjøre og jeg vil ikke at dere skal si gå og runk for jeg kan ha sex med hvilken som helst jente jeg vil klassen. Men jeg vet ikke om jeg vil gi bort sæden min til hendene mine eller jentene mine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at penisen er hard i flere perioder om natten. Dette opprettholder funksjonen. Det er vanlig å våkne med stiv penis. Det er et sunnhetstegn.
Det lages masse hormoner i kroppen din akkurat nå, og det kan ta litt tid før du føler at du har mer kontroll.
I den alderen du er i nå kan penisen bli stiv helt uten at du har tenkt en eneste seksuell tanke. Den bare blir stiv. Matte har ingenting med det å gjøre. 
Du vil ikke at jeg skal si det, men det hjelper å runke til orgasme jevnlig. Hvor ofte man må runke for å ha mer kontroll, er forskjellig, Noen runker i dusjen om morgenen før skolen, når de komme hjem og før de sovner, Andre runker sjeldnere og andre oftere. Finn ut hvor ofte du må runke for å ha mer kontroll. 
Er du sikker på at du klar for å ha og utforske seksualitet med en annen? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.
Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.
Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold, enten det er sex med venner eller en partner/kjæreste, starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Tenk gjennom hva som er rett for deg. Snakk med eventuelle partnere om hva som er rett for dem og hvor deres grenser går. Det er viktig med samtykke til seksualitet. 
Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Der er det også gratis kondomer. Hvis du bruker de rett unngår du ønsket farskap. Hvis man bruker kondom som eneste prevensjonsmiddel, anbefales det at man har ei eske nødprevensjon/angrepille i reserve. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex