Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å blø etter første samleie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg bare lurer på om hvor lenge det er «vanlig» å blø etter første samleie? Har blødd i 9 dager, men ingenting er vondt. Vi hadde ikke masse forspill først heller så kanskje det er derfor? Går på p-piller også og hadde gått på de i ca 7-8 dager den dagen vi hadde sex, så er det noe sjansj for at jeg kan være gravid? Siden det står at etter ca 7 dager så er man sikker på pillene når man starten på de utenom mensen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Noen blør etter første samleie. Da handler det om at man har fått en rift i skjedekransen. Det er nok ikke derfor du blør.

Når man begynner med p-piller er mellomblødninger en vanlig bivirkning. Dette gir seg i løpet av de første tre månedene.

Du er helt sikkert ikke gravid. P-pillene er helt sikre fra dag 8 når du begynner på et annet tidspunkt enn første dag i mensen :-)

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex