Hopp til hovedinnholdet

Jeg har har hard penis vær dag. Sånn seriøst...

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har har hard penis vær dag. Sånn seriøst. Når jeg våkner og jeg drømmer ikke om noe sexuelt engang jeg. Når jeg går for å sove er den klar for og ha sex. Jeg vet ikke hvorfor jeg har det midt i matte timen for en stund siden tenkte jeg at jeg var kåt på matte for jeg synes det er gøy med matte. Jeg holder meg Unna porn og naken bilder og jeg får likavell hard penis. Det har gått 5 min alt jeg har skrevet til nå det er ikke så mye ,men penisen har blitt hard tre ganger i løpet av disse 5 minuttene. Hva kan jeg gjøre og jeg vil ikke at dere skal si gå og runk for jeg kan ha sex med hvilken som helst jente jeg vil klassen. Men jeg vet ikke om jeg vil gi bort sæden min til hendene mine eller jentene mine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er et sunnhetstegn å føle seg kåt. Vi mennesker er skapt med seksuell lyst, og det er naturlig at gutter får ereksjon når de blir kåte.

Hyppige og ufrivillige ereksjoner (ståtiss) er helt normalt og naturlig når en gutt er i puberteten/ tenårene. Noen opplever også at de får ereksjon i situasjoner som de ikke tenker på som seksuelt opphissende, slik som deg. Alt dette skyldes at du er i ferd med å bli voksen, og kroppen tester ut at mekanismene fungerer, som for eksempel ereksjon, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter for eksempel i klassen din som opplever det samme som deg.

Det at du lett får ereksjon er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal. Selv om du har ståtiss, betyr ikke det at du nødvendigvis behøver å ha sex eller å onanere, selv om det å onanere vil lette på trykket. Ikke vær redd for å kaste bort sæd. Sæd produseres hele tiden fra man har fått sædproduksjon :-)

Forsøk at du ikke engster deg for at du kan få ereksjon i en situasjon der du ikke ønsker det. Noen ganger kan det føre til at det er akkurat dette som skjer. Forsøk heller å fokusere på noe helt annet. Noen gutter synes det hjelper å lukke øynene og tenke at de er på et iskaldt sted når de får ereksjon. Andre har hjelp av å fokusere på negative tanker for eksempel vond mat eller andre ting de misliker. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

Skulle det skje at enten du eller andre får ereksjon i situasjoner hvor det ikke er ønskelig, har de fleste kunnskap og forståelse for at dette er en situasjon som kan oppstå for unge gutter.

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etter hvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre i din alder. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex