Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg er en jente på 14 år Jeg er utrolig kåt, men jeg vet ikke hvorfor.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år Jeg er utrolig kåt, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg onanere hele tiden, jeg onaner inni skjønsleppene og opp på klitoris. Jeg syntes det er kjempe deilig følese, men etterhvert begynner helle kroppen og riste eller trekke til seg, rompa stramer seg. Hvorfor skjer dette? Men klarer ikke å få orgasme, hvordan kan jeg få orgasme? Har veldig lyst til å få dette… Men hvordan vet man at man har fått orgasme? Dette er noe jeg har lurt på veldig lenge, så håper jeg kan få svar på det jeg lurer på. Hilsen en 14 år gammel jente.

Besvart 13.08.2018 10:25
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Takk for at du skriver til oss.
 
Det er helt normalt å være kåt i din alder og det er fint at du utforsker kroppen din seksuelt. Sånn som du beskriver det høres det ut som at det er orgasme du får.
 
Orgasme merkes som gode, rytmiske sammentrekninger i klitoris/og eller skjede, eventuelt også mormunn og livmor som ligger i enden av skjeden. Noen kan også kjenne sammentrekningene i andre deler av kroppen; mage rumpe, lår etc. Under orgasmen stiger puls og blodtrykk, man puster tyngre/og eller holder pusten noen sekunder, noen svetter, brystknoppene blir harde, brystene blir større og huden på hals og bryst kan bli rødlige.
Man føler seg tilfreds etter orgasme.
Etter at man har hatt orgasme er det som oftest ekkelt eller vondt å fortsette stimuleringen, men noen kan fortsette stimuleringen og få flere orgasmer.
 
Jeg anbefaler deg å lese de artiklene jeg har lagt ved. Der vil du finne mer informasjon om kåthet og orgasme.
 
Lykke til :)

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex