Hopp til hovedinnholdet

Har vi hatt gruppesex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og søsteren min vandret rundt da vi var på ferie. Vi ble invitert inn i huset til en eldre mann. Han laget drinker til oss, og så kom spørsmålet om vi ville ha sex. Etter betenkning gikk vi med på det. Vi ville begge miste jomfrudommen. Det skjedde i sengen. Vi lå ved siden av hverandre mens han tok oss i misjonærstilingen. Han byttet ofte og hadde sædavgang i hver av oss. Dette er vel tvilsomt med sitt eget søsken? Han fikk oss til å holde hender mens det pågikk og underlivene var like ved siden av hverandre. Etterhvert ba han oss kysse, noe vi tvilende gjorde. Det ble blod på lakenet, og siden han holdt på lenge, luktet rommet sex. Vi tisset og fikk noen tamponger til å stanse blødningen. I døren fikk vi en klem og en smekk, og så gikk vi til campinghytten. Angrepille skaffet vi, men det gikk noen dager før vi dusjet og var redde for at noen skulle merke det. Er dette på grensen til incest, og har vi hatt gruppesex? Søsteren min er 16. Hadde aldri trodd at dette skulle skje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Gruppesex defineres med at tre eller flere har sex sammen, noe som er tilfelle i det du beskriver. Så med tanke på antallet, så kan man si at dere hadde gruppesex.

Du beskriver en noe uvanlig situasjon, både med tanke på at det var sammen med din søster og at du debuterte på denne måten, og du lurer på om dette var på grensen til incest. Ut i fra det du skriver, høres det ikke ut som at du og din søster egentlig gjorde så mye med hverandre, dere delte mest en sexpartner. Det er ikke incest å dele på en partner så lenge det er frivillig for alle.  

Det er flott at dere sørget for nødprevensjon, men det kan være lurt å ta en test for kjønnssykdommer også når det har gått ca 2 uker etter hendelsen. 

Jeg tolker det du beskriver som at du også oppfatter dette som en spesiell situasjon, og ofte det kan da være greit å få snakket ut om det som skjedde. Kanskje trenger du og/eller din søster å snakke sammen - enten med hverandre eller med for eksempel helsesøster. 

Les gjerne artiklene som er lagt ved her. 

Håper svaret er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex