Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og hadde samleie idag uten kondom.. jeg ble ferdig med mensen for fire/fem dager siden. nå er jeg og partneren min bekymra for at jeg blir gravid. jeg har nå mensensmerter og vet ikke om det er vanlig eller ikke. og hvis jeg er gravid er det mulig å drikke for å få barnet vekk?

Besvart 21.08.2018 08:37
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Du skriver at du og kjæresten din hadde sex uten kondom. Da er det slik at du setter deg selv i den situasjonen at du kan bli gravid. Det er vanskelig å vite når man har eggløsning, så det å ta sjansen på at noen perioder er sikrere enn andre bør man ikke gjøre. Husk også at hans sædceller lever i opp til 7-8 dager i livmoren din, noe som igjen kan føre til en befrukning en uke etter samleiet og da har du kanskje eggløning? 

Anbefaler deg derfor til å ta en graviditetstest 3-4 uker etter at dette skjedde. Da først kan du være sikker på å få rett svar. Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Her kan du også snakke om evt bruk av hormonell prevensjon og ta en klamydiaprøve (på de to sistnevnte plassene).

Du spør videre om det er mulig å drikke vekk graviditeten hvis det skulle vise seg at du er gravid. Nei, det er det ikke. Da er det bedre at du snakker med en voksen person du kan stole på for å se på de mulighetene du har. Amathea har mange års erfaring med slike samtaler og har taushetsplikt. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex