Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det om noen spør om jeg vil ri han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

I går så fikk jeg ett spm fra en gutt som er litt eldre enn meg, og han spurte meg om jen kunne ha ridd han / elr ri han. Jeg vet ikke helt va jeg skal svare og jeg tørr ikke spørre han om va dt betyr så dt jeg lurer på er: hva betyr å ri ? Elr å ri meg/han...

Besvart 20.08.2018 18:50
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Det han lurte på, var om du ville ha sex eller samleie med han. Å ri noen, er en av mange samleiestillinger og betyr at jenta sitter oppå gutten og har penis inni skjeden. Det er ikke alle jenter og gutter som liker sex på denne måten, men for noen, er det en god opplevelse.

Du forteller at du ikke helt vet hva du skal svare han. Det er helt ok å si nei til sex om du ikke vet hva ordene betyr eller om du ikke føler deg klar. Du forteller at du er 14 år. I Norge finnes det lover som sier noe om hvor gammel en skal være for å ha sex med noen. Loven om seksuell lavalder, sier for eksempel av en person over 16 år ikke kan ha sex med noen under og at personer under 16 år, ikke kan ha sex. Loven er til for å beskytte barn mot uønsket seksuell kontakt med voksen. Den beskytter også barn mot å ha sex med noen før en er moden og klar for det.

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex