Hopp til hovedinnholdet

Når kan man evt ha sex etter man er ferdig med canesten krem kur?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! SVAR FORT PLEASE!!! Klødde mye i underlivet og snakket med legen, hun tok ikke noen undersøkelser men antok at jeg hadde fått sopp. I tillegg tok jeg kjønnsykdomstest, selv om jeg vet at jeg ikke har det! Hun satte meg på canesten (krem), og jeg lurte på om man kan ha sex når denne brukes? Når kan man evt ha det etter man er ferdig brukt? Og når er man ferdig med kremen?

Besvart 24.08.2018 07:08
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det anbefales å vente med å ha sex til en er ferdig med kuren. Da får kjønnet ro. I Felleskatalogen står det følgende; "Vaginalt samleie bør unngås under bruk, da infeksjonen kan overføres til partneren. Krem kan redusere effekt og sikkerhet av lateksprodukter som kondom og pessar. Redusert effekt er midlertidig og opptrer bare under behandling."


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex