Hopp til hovedinnholdet

Har hatt mensen i to uker etter at jeg begynte på p-piller.

Jente 18 år
 

Spørsmål
mensen over lengre peroide, hva kan det komme av?

hei jeg har er en jente på 18 år og har akkurat begynnt å være akriv i sex livet. Jeg har akkurat fått en herlig kjæreste, og siden vi begynnte å være aktiv i sex livet begynnte jeg på p-piller. første mensen begynnte akkurat som det skulle, men nå er jeg bekymret, neste onsdag har jeg hatt mensen i 2 uker!!!!! det er ikke normalt! vanligvis varer mensen 4-5 dager hos meg, så da jeg plutselig har hatt det i over 1 uke ble jeg litt redd, og lurer på hva det kan komme av. jeg har en mistanke på at det var p-pillen mercilon, tror jeg burde gå til legen. men vil høre om det er noen som kan vite hva det kan komme av, takk på forhånd.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fantastisk at du har en nydelig kjæreste og at dere to har det så fint sammen. Veldig lurt av deg å ha startet med prevensjon nå som dere har blitt seksuelt aktive.
I pakningsvedlegget til Mercilon står det at "uregelmessige menstruasjonsblødninger kan forekomme, spesielt de første månedene".
Jeg synes du godt kan diskutere dette med legen din, siden du har blødd i nesten to uker. Det er trolig p-pillen som er årsaken.


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvem får ansvaret for deg dersom foreldrene dine ikke er i stand til å ta vare på deg?