Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvordan jeg kan ha sex med meg selv.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei hvet ikke hvordan kan ha sex med meg selv

Besvart 26.08.2018 17:25
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Vis man aldri har hatt sex med seg selv, er det ikke så lett å vite hva man kan gjøre. 
For å nyte sex må du bli seksuelt tent/kåt. Det kan du gjøre hvis du tenker på noe. som tenner deg seksuelt. Du kan benytte seksuelle tanker eller fantasier. Hva kan du tenke på som gjør at det kiler i kjønnet ditt? Hvilke tanker har du da? Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv.
Hvis det er vanskelig å starte slik, kan du begynne med å stimulere kjønnet ditt. Den letteste måten å få orgasme på, er ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Hvis du bruker glidemiddel, spytt, matolje uten tilsetning eller babyolje blir det glatt og da føles bevegelsene bedre. Når du stimulerer, kan du benytte seksuelle tanker, fantasier på det som tenner deg. 
I de vedlagte artiklene kan du lese om hvordan kjønnet ser ut på utsiden og inni kroppen. Når du forstår anatomien, vil det være lettere å lære seg hva du kan gjøre. 
Hvis du nyter stimuli inne i skjeden, er det lurt å få god kontroll på musklene i bekkenet. Da kan du aktivt stramme og slappe av i musklene. Da øker trykket mot de indre delene av klitoris og orgasmen kan komme lettere. 
Mange jenter beskriver at de må konsentrere seg kun om seg selv, gå inn i sin egen "boble", for å få orgasme. 
Øv når du er opplagt. 
Hvis du strever med å få orgasme, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan ta med utskrift av dette og artiklene og dere kan snakke om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex