Hopp til hovedinnholdet

Har hørt at det er mulig å ha sex med seg selv.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Har hørt at det er mulig å ha sex med seg selv. Enten fingre eller gnikke inntil noe. Tips eller råd til andre ting eller hva jeg kan gnikke på? Også lurte jeg på om det er noe jeg må holde meg unna når jeg fingrer? Dette er et ganske rart eller kleint spørsmål men det er ikke sånn at jeg spør andre ikke-anonymt. Det hadde vært pinlig! Takk på forhånd:)

Besvart 27.08.2018 16:53
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er helt rett! Man kan fint ha sex med seg selv. Det er vanlig at man har det. Det å ha sex med seg selv kalles å onanere. Det er flere måter å onanere på. Den letteste måten å få de gode følelsene/orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Det beste er å bruke en finger. Hvis man gnir seg inntil noe, blir man kanskje avhengig av å gni seg inn til objektet. Hvis du lærer deg å onanere med ne finger, trenger du ikke noe objekt, og det vil være lettere når du etterhvert skal utforske seksualitet med en annen person. 
For å finne ut hvordan kjønnet ditt ser ut, kan du se på det i et speil. Sikre deg at ingen forstyrrer deg. Ha godt lys og sitt med bena godt fra hverandre. Da vil du se de ytre kjønnsleppene som har hårvekst eller som kommer til å få hårvekst. Mellom disse ligger de innerste kjønnsleppene. De har ikke hårvekst, Disse kan være lengre enn de ytre og de kan også ha eller få en mørkere farge. Øverst der disse møtes ligger den ytre delen av klitoris. Det er denne som er det mest følsomme området å stimulere. Klitorishodet er omgitt av en forhud eller hette. Når du blir seksuelt tent/kåt vises mer av den. 
For at det skal føles godt å ta på den, kan du bruke spytt, matolje eller babyolje. Samtidig som du stimulerer kan du tenke på det som gjør at det kiler i kjønnet. 
Det kan også gi gode følelser og stimulere inne i skjeden. Du kan bruke en finger. Du kan også bruke håndtaket på en hårbørste, en gulrot eller et stearinlys. Det du bruker kan ikke ha noen skarpe kanter. Det som er rent nok til å putte i munnen kan du også føre inn i skjeden. Se artiklene. 
Øv deg på å nyte kroppen og kjønnet ditt! Da blir du godt kjent med hva du liker og nyter. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt. 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex