Hopp til hovedinnholdet

Vil kuren for halsbetennelse virke på klamydia ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 20, og går på en antibiotikakur for halsbetennelse nå. Fikk en snap av en jeg har hatt samleie med (uten kondom) som spurte om jeg hadde blitt testa for klamydia og om den ble positiv. Jeg sa jeg ikke hadde testa meg ennå. Spørsmålet mitt er: siden jeg allerede går på antibiotika, vil jeg bli fri fra klamydia (om jeg har det) eller må jeg ta en til kur ? Ble veldig usikker... mvh usikker 20-åring

Besvart 29.08.2018 14:00
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det finnes mange ulike typer antibiotika, med ulik målgruppe bakterier. Den du bruker nå er for bakteriene i halsen din, men kan også ha effekt på klamydia. Men det er det legen din som må svare på, siden han/hun vet om akkurat din medisin. 
Jeg vil råde deg å ringe legekontoret, og be legen ringe deg opp, slik at du kan få konkret svar av han/hun. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex