Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å fortelle kjæresten min at jeg har fått kondylomer.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har fundet ut at jeg har kondylomer. Jeg er redd fir å si dette til min kjæreste siden jeg er red han skal blir sur, hva gjør jeg?

Besvart 04.09.2018 09:57
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er redd for å fortelle kjæresten din at du har oppdaget at du har kondylomer, om du mistenker at han kommer til å bli sur. 

Vi har laget en fin artikkel om kondylomer, som jeg anbefaler både deg og kjæresten din å lese.

Ut i fra denne artikkelen står det at det ikke er lett å vite hvor smitten kommer ifra, at kondylomer er veldig vanlig og at en ikke kan vite hvor lenge det er siden du ble smittet.

Du kan til og med ha blitt smittet av din kjæreste uten at han har hatt utbrudd. Det er heller ikke lett å beskytte seg mot smitte, da kondom bare beskytter delvis mot smitte. Derfor er nok kjæresten din, mest sannsynlig, allerede smittet.

Derfor er det urettferdig å ha tanker om at du har gjort noe galt, eller feil ved å ha blitt smittet. Sørg for å få nok kunnskaper om tilstanden og søk lege om du har mye plager og ønsker behandling for å få fjernet kondylomene.

Ønsker du mer informasjon og hjelp, anbefaler jeg deg eller dere å ta kontakt med helsestasjon for ungdom. Her kan dere få en samtale og god informasjon.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondylomer (kjønnsvorter)

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Kondylomer (kjønnsvorter) skyldes et virus (HPV – human papilloma virus). Det finnes over 100 ulike typer av HPV og rundt 40 av disse smitter ved seksuell kontakt. HPV er like vanlig hos begge kjønn. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen, fordi viruset ofte ikke gir synlige vorter.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex