Hopp til hovedinnholdet

Hvordan forlenge ereksjonen. Er det en fetisj å ville tilfredsstille kjæresten uten å få orgasme selv? Onani før sex? Ødelegger onanien for sex?

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei.
1. Jeg er en gutt på 18 år og jeg mener jeg får utløsning/orgasme alt for fort, 2-3 minutter ved samleie, så jeg lurte på om det finnes metoder for når man onanerer at man kan forlenge ereksjonstiden ved samleie?

2. Jeg føler en stor trang for å tilfredsstille kjæresten min og se at hun har det godt, jeg kan gjerne bare fingre/slikke henne uten at hun i det hele tatt skulle røre meg senere, kan dette være en fetisj?

3,1. En gang jeg var ganske sikker på at vi skulle ha sex onanerte jeg fire timer i forveien for et lite håp i om at jeg skulle vare lenger, men dette funket ikke, er dette for lang tid? Hvor lang/kort tid bør det ta?

3,2. Noen ganger om morgenen føler jeg en sterk lyst til å onanere, er dette normalt? De fleste gangene jeg onanerer, onanerer jeg i dusjen, noen ganger er det slik at jeg gjør dette først for så å vaske meg etterpå, men mot slutten av dusjtiden (kanskje 5-6 min senere) får jeg ereksjon igjen, men når jeg ligger ved siden av kjæresten min tar det ofte lengere tid (15-20 min), kan det at jeg onanerer i dusjen ødelegge for ereksjonen når jeg er med kjæresten min?


Mvh. Sexlysten gutt.
På forhånd, takk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

1. Det å bruke 2-3 minutter på å få utløsning er ganske vanlig, ettersom varigheten på et gjennomsnittlig samleie er ca så lenge.
Hvis du ønsker å holde lenger kan du/dere prøve:
- Mer forspill
- Bruk kondom
- Start/stopp-teknikken: Dette går ut på at gutten stopper når han nærmer seg orgasme, og hindrer orgasmen i å komme med en gang. Noen opplever at bare det å ta en pause på et minutt hjelper dem til å "starte på nytt", noen trekker seg da helt ut, mens andre holder penis helt i ro. Andre får best resultat av å klemme på penishodet med fingrene. Plasser da tommelen på undersiden av penishodet, der penisstrengen er. Plasser peke- og langfinger oppå penishodet og klem til.
- Å onanere en stund før sex
- Fokuser mindre på penis og mer på alt det andre
- La kjæresten komme først. Du kan gi henne orgasme med hender/fingre eller munn/tunge, eller hun kan gi seg selv orgasme mens du hjelper til. Etterpå kan du komme selv.

2. Nei, det kan knapt kalles en fetisj. De aller, aller fleste har et ønske om å tilfredsstille kjæresten sin, og det å noen ganger ønske å vie hele tiden til å tilfredsstille den andre er bare et uttrykk for et ønske om å oppleve at kjæresten har det fint. Det er fint å prøve seg frem med sex, og innse at man ikke alltid trenger å få orgasme.
Det er sikkert kjempefint for kjæresten din at du har dette behovet. Det er jo ikke spesielt uvanlig at en jente suger kjæresten sin uten å samtidig få noe tilbake, og da er det fint å høre fra gutter som gjør det samme.

3,1. Hvordan det å onanere før sex fungerer for gutter er forskjellig. Noen opplever at de da holder lenger, andre at de holder kortere, mens andre igjen ikke merker forskjell. Du må eventuelt prøve deg frem til hva som fungerer for deg.

3,2. Det å onanere og det å ha sex er to ganske forskjellige ting. Du har sannsynligvis en ganske godt trenet onanimetode, og da får du raskt utløsning. Når du har sex har du ikke samme kontroll over all berøring, og da kan det ta lengre tid. Onani er i utgangspunktet ikke ødeleggende for sexlivet: så lenge man har kontroll over onanien er det et fint tillegg til et rikt sexliv.

Håper dette hjalp deg med spørsmålene dine!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om tobakk?

Hva er den største risikoen ved å røyke?