Hopp til hovedinnholdet

Venn som presser seksuelt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! En av mine beste venner som jeg møtte i ett online spill har nå innrømmet følelser for meg, og selv om jeg har sagt at jeg ikke synes vi burde flørte eller ha noen form for seksuell aktivitet ilag, har han den siste tiden vært svært påtrengende. Vitser plager meg ikke, men han har begynt å sende meg disse meldingene hvor han beskriver hvordan han vil "ha meg", og andre ting. Når jeg sa det gjorde meg ukomfortabel sa han at han ikke tror vi kan fortsette å være venner hvis det ikke innebærer noe seksuelt, og den kvelden jeg fortalte ham at jeg ikke var interessert i ham som kjæreste, ble han veldig opprørt og sa ting som gjør at jeg mistenker ham for selvmordstanker. Jeg er veldig redd for at han kommer til å skade seg selv hvis jeg ikke sier at vi kan være "friends with benefits", men samtidig blir jeg nå litt kvalm av tanken, siden jeg ikke har lyst på et seksuelt forhold med ham, hvilket han egentlig vet. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 16.09.2018 20:17
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke alltid så lett når en når venn utvikler følelser for deg, men du ikke føler det sammen for vedkommende. Det er nok mange som vil kjenne seg igjen i det du beskriver.
Dette er din "beste " venn, men ut i fra måten han oppfører seg på, så vil jeg ikke si at dette er en god venn. Du har sagt tydelig i fra om hva du føler, og da er det ikke mer å snakke om.
Selv om han ikke liker at du avviser han, og reagerer sterkt på det, så har ikke du noen ansvar overfor han i denne situasjonen. Hvor brutalt det enn måte oppleves, så har du heller ikke ansvar for om han velger å skade seg selv på noen måte. 

Det du beskriver her er både en form for emosjonell og seksuell trakassering. Han bruker press for å få deg som han vil. Slik skal det ikke være, og det skal du aldri finne deg i!

Forstår han ikke budskapet ditt, så tenker jeg at dette er en vennskap du kan være foruten. Det er du som bestemmer over deg og som velger hvem du vil ha i ditt liv. Enten det er som venner, kjæreste, sexpartner eller annet.
Det som er viktig å huske på her er at du er sjefen i ditt liv, og ingen kan bestemme hva du gjør eller ikke gjør. Spesielt ikke personer som bruker makt, press og tvang eller manupulerer deg for å få deg som de vil.

Snakk med en du har tillit til om det som skjer, og få støtte og hjelp til å stå i det og stå i mot. Jeg vil også at dette er et vennskap du bør tenke på å avslutte for din egen del.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trakassering av jenter i onlinespill

Gutter spiller data (colourbox.com)

Gaming er en hobby som passer like bra både for gutter og jenter. Likevel er jenter mer utsatt for trakassering og mobbing på nett. Hvorfor er det slik? Og finnes det en løsning på problemet?

Av Kristine Ask, forsker NTNU

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex