Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten vil ha sex med meg, jeg vil ikke, hva skal jeg si til ham?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt kjæreste i 2 uker nå og hver gang vi er sammen spør han om vi kan ha sex, analsex og om han kan fingre meg og masse sånt, hver gang han spør sier jeg nei også virker han lei seg etterpå også får jeg dårlig samvittighet. Han prøver hele tiden å gjøre ting selvom jeg sier nei, etter jeg sier det sier han unskyld og at han ikke skal gjøre det igen, men så gjør han det igjen. Jeg er redd for at han skal slå opp snart siden jeg ikke vil noe nesten.. han sier at han elsker meg og ikke har tenkt til å slå opp, men jeg vet ikke helt om det stemmer.. Hva kan jeg gjøre for at han skal høre på meg når jeg sier nei, Og for at han ikke skal slå opp? Takk for svar: )

Besvart 03.10.2018 23:21
 

Svar
Hei jente 14!

Takk for spørsmål.

Skal sex bli en fin og god opplevelse, er det viktig at begge har lyst og at en er enig i hva en skal gjøre sammen. Kjenner en seg presset eller overtalt til å gjøre noe en ikke liker, får en det dårlig og kan bli lei seg. 

Det er derfor helt ok at du sier nei til sex som du ikke vil være med på. 

I Norge finnes det lover som sier noe om når en kan ha sex. Lov som seksuell lavalder sier at personer under 16 år ikke kan ha sex og at en person over 16 år ikke kan ha sex med noen under. For noen kan dette være fint å bruke som argument om en ikke vil ha sex med noen.

Du sier du er redd for at kjæresten din vil slå opp med deg om du ikke vil bli med på det han vil. Kanskje det heller er du som må tenke at du vil slå opp med han om han ikke respekterer deg og dine grenser. En kjæreste som kun er opptatt av seg selv og ikke kjæresten er ingen god kjæreste å være sammen med. 

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex