Hopp til hovedinnholdet

Trang forhud. Vurderer operasjon, men vet ikke om jeg vil

Gutt 20 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg har et problem med forhuden min. Den er trang, men ikke så trang at jeg MÅ ha en operasjon i følge legen min. Pga dette har ikke jeg lyst til å sex fordi det gjør vondt og svir. Forhuden sprekker opp og det er også ubehagelig å onanere. Jeg er litt skeptisk til om jeg burde ta en operasjon og hvilke forandringer dette kan medføre. Vil jeg kunne tisse sånn som før eller vil mangelen på forhud gjøre så jeg får en ukontrollerbar stråle ? Hvor lang tid tar det etter operasjonen før jeg ikke føler ubehag med å ikke ha forhud ? Hvilke fordeler og ulemper er det ved å ha en slik operasjon ?

 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er selvsagt opp til deg å vurdere om du ønsker å få utført en slik operasjon, og da er det fint at du stiller spørsmål om det du lurer på.

Tissestrålen blir ikke vanskeligere å kontrollere om man ikke har forhud. Det er derimot ganske vanlig at gutter trekker forhuden bakover nettopp for å styre strålen bedre, så antakelig vil strålen være minst like kontrollerbar som før operasjon.

Hvordan man syne det føles å ikke ha forhud, og hvor lang tid man bruker på å venne seg til det varierer helt sikkert mye fra person til person. Selve operasjonssåret vil ha grodd godt etter et par uker, så det vil ikke gjøre vondt så lenge. Til å begynne med vil nok penishodet føles ganske følsom, men jeg vil tro at dette gir seg etter ganske kort tid.

Den absolutt største fordelen med å ta en slik operasjon for deg, er at du slipper å ha det vondt, og at huden sprekker opp slik den gjør hos deg nå.

Hvordan penis føles når den er uten forhud varierer sikkert fra person til person, og er også noe man blir vant med, så dette er hverken er fordel eller en ulempe.

I land hvor omskjæring er vanlig (bl.a. USA) argumenteres det ofte med at omskjæring er hygienisk bra, men dette er omdiskutert. Så lenge man vasker penishodet jevnlig spiller det liten rolle om man har forhud eller ikke. Det er påvist at det å være omskåret gir nedsatt risiko for å bli smittet av HIV, men siden sannsynligheten for å bli smittet er så liten i utgansgpunktet, og risikoreduksjonen så liten, spiller det i praksis ikke noen rolle, og er av mer akademisk interesse.

Det kanskje viktigste poenget for deg blir at det å omskjæres vil føles uvant for deg. Du vil selvsagt bli vant med dette, men det varierer sikkert en del hvor lang tid dette tar. På den annen side vil dine plager knyttet til den trange forhuden forsvinne.

Inngrepet er svært enkelt, og har liten risiko, og det må være du som tar denne avgjørelsen. Hvis du vil kan sikkert legen din snakke nærmere med deg om dette, eller han/hun kan henvise deg til en lege som har erfaring med selve inngrepet, så du kan få svar på flere spørsmål.

Lykke til med avgjørelsen!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Er det ulovlig å massere hverandres kjønnsorganer?