Hopp til hovedinnholdet

Er vi for unge til å miste jomfrudommen til hverandre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år. Jeg går i klassen med en gutt som jeg er god venn med. Vi liker ikke hverandre trur jeg. Vi har snakket og sendt litt bilder og vi tenkte og miste jomfrudommen til hverandre. Vi er ikke presset til det og vi begge vil. Er det alt for ungt? Jeg vil gjøre det med han, men er bare redd, vet ikke hva jeg er redd for og er helt sikker på at jeg vil. Hva kan jeg gjøre for og bli mindre redd? Håper du svarer hilsen meg

Besvart 07.10.2018 10:20
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du forteller er du god venn med en gutt i klassen og dere har snakket om å miste jomfrudommen til hverandre. Jeg forstår at du er redd selvom du sier at du vil gjøre det med han. Flott at du skriver hit for å få svar.

Det er ulikt hvem man har sex med for første gang. Noen er i et forhold, andre har sex med en venn mens andre igjen velger å gjøre det med noen man ikke kjenner så godt. Uansett er det viktigste at det føles riktig, er noe du vil og som ingen overtaler deg til å gjøre. Allikevel er det ung å ha sex når man er 14 år. I Norge er gjennomsnittsalderen for seksuell debut rundt 16 år. 

Mange lurer på hvordan første gang vil være, og mange jenter er litt redd det skal gjøre vondt. Hvis det er vondt er det fordi jenta ikke er klar, føler seg tent og skjeden dermed er tørr og trang. Derfor er det viktig at man ikke gjør noe man ikke føler seg helt klar for selv. Du skriver at du ikke vet hva du er redd for, men at du kjenner på redsel. Da er det viktig at du lytter til følelsen og tenker over hva redselen betyr. 

For å få et godt seksualliv med en partner er det viktig å kjenne sin egen kropp godt. Det er viktig at du vet hva det er som gjør at du har det godt, hvordan det er godt å bli tatt på, hva som gjør du blir kåt og får lyst på sex. Når du vet hva du liker er du tryggere og det kan gjøre deg mindre redd. Å øve seg på å fantasere, utforske egen kropp og onanere er en veldig god øvelse før du deler kroppen din med en partner. 

Husk på prevensjon dersom dere velger å ha sex. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex