Hopp til hovedinnholdet

Penisen min mister stivheten.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min begynte nettopp med sex, liksom vi er/var begge jomfru. Jeg leste litt opp på det etter dette skjedde, men det er et par ting jeg lurte på. Jeg sleit med at jeg mistet stivelsen i penis etterhvert første gangen, men noen timer etterpå virka det..? jeg leste at dette har med stress og gjøre men jeg vet ikke helt. nr 2 Etter sex så var penishodet helt rødt og det gjorde vondt.. Hva skal jeg gjøre med det? siste ting jeg lurer på er hvordan kan jeg gi kjæresten min orgasme? Jeg tenkte liksom det blir litt dumt hvis bare jeg får det... takk for kommende svar.

Besvart 08.10.2018 14:38
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du beskriver et klassisk prestasjonsangst-problem, eller stressrelatert ereksjonssvikt som det også kalles, noe mange gutter/menn opplever. 

Når en gutt mister ereksjon i forbindelse med samleie, fører det ofte til en følelse av ikke å ha kontroll over kroppen sin og at kroppen svikter han. Ereksjon er for de fleste menn det viktigste beviset på deres "manndom", og når den plutselig svikter, kan det fort bli et problem; du blir veldig obs på at ereksjonen kan forsvinne, og du begynner (bevisst eller ubevisst) å stresse for at det ikke skal skje igjen - du vil jo ikke svikte i det avgjørende øyeblikk! Det gjør at stresshormoner tar over styringen og de er hemmende for ereksjonen. Så i isteden for å være i følelsene dine og la kåtheten styre det hele, begynner du å tenke, blir redd for å svikte, begynner å stresse - med det resultatet at ereksjonen garantert forsvinner eller uteblir. De aller fleste menn opplever dette en eller flere ganger i løpet av livet og ofte skjer det bare en eller noen ganger over en kort periode, for så å gå seg til av seg selv. 

Det at det kan gå bra etter noen timer, gjør meg enda mer sikker på at det er prestasjonsangst. Når du får slappet av og gjort et nytt forsøk, så funker det bedre.

 

Les mer om hva du kan gjøre med dette, i artiklene under her.

Det at penishodet ble rødt og vondt, kan være at det ble litt uvant friksjon under samleiet, men det kan også være en reaksjon på møte mellom din og kjæresten din sin bakterieflora. Du kan smøre penishodet med parfymefri olje eller krem, og bare skylle det med lunket vann, ikke såpe. Om det ikke gir seg innen noen dager, kan det være greit å oppsøke ungdomshelsestasjonen for en vurdering. 

Det er umulig å gi en oppskrift på hvordan gi kjæresten orgasme. Husk at orgasme er ikke noe du skal GI til kjæresten, men noe kjæresten din selv må sørge for å FÅ sammen med deg. Spør hva du skal gjør, hva som føles best. Kanskje til og med be om å vise deg hva som funker?

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex