Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bli bekymret? Penis er 2 cm vanlig og 5 erigert.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, penisen min er 2cm lang vanlig og 5 når den er erekt og jeg er 14,5 år. Er det noe å bekjymre seg for eller? Og det er ikke genene.

Besvart 10.10.2018 11:15
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Har du ikke begynt på pubertetsutviklingen ennå er det ingen ting å bekymre seg for.
Det første tegnet på at utviklingen av kjønnsorganet begynner å skje, er at huden på pungen begynner å bli tynnere og skifter farge til litt mer rødlig. Ikke lenge etter dette begynner testiklene å vokse. Vanligvis begynner de å forandre seg i størrelse ved 10-11 års alder, men dette kan variere mye. Dette er som oftest styrt av dine gener, men kan også påvirkes av hvor mye du spiser, og hvor mye fysisk og psykisk stress du utsettes for.
Starten kan variere fra at det skjer ved 9 ½ års alder til at det skjer ved 13 ½ års alder. Vanligvis har testiklenes vokseprosess stoppet helt opp når du er 16-18 år. Da har testiklene fått en størrelse på minst 2,5 x 4 cm, ca en tredobling av størrelsen. Denne vekstperioden kan altså ta rundt 5 år, men den kan også ta noe kortere eller lengre tid. Begynte du å merke forandringer i kroppen som 13 åring må du være forberedt på å bruker 5 år på utviklingen.
 
Vil du snakke med noen om dette kan du kontakte helsesøster på skolen du går. Hun kan mye om pubertetsutvikling og kan si noe i forhold til hvor langt hun tenker du er i din pubertetsutvikling. Mener hun det er nødvendig med en undersøkelse vil hun kunne hjelpe deg til rett person.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex