Hopp til hovedinnholdet

Kan man få sopp i underlivet når man er 13 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurer på når det kan komme sopp i underlivet? Kan man då det når man er 12/13 år gammel?

Besvart 14.10.2018 10:57
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Man kan få sopp i underlivet når man er 13 år. Det kan også hende at du misforstår vanlig utflod med sopp. 

Utflod er en væske som kommer fra skjeden og livmoren, og er med på å rense skjeden ved å fjerne døde celler og bakterier. Utfloden er derfor viktig og gjør miljøet i skjeden optimalt. Man skal derfor aldri vaske seg inne i skjeden siden den renser seg selv. Ofte kan man se utfloden i trusa og den kan være alt fra hvit til litt gulere. Den lukter ikke så mye men kan lukte litt surt. Før og etter mensen kan den være litt brunaktig.

Det er veldig varierende hvor mye utflod hver enkelt har. Noen har veldig mye og må ha truseinnlegg, mens andre nesten ikke har noe. Begge deler er normalt så lenge det er slik det alltid har vært hos deg. Konsistensen på utfloden endrer seg også i løpet av menstruasjonssyklusen.

Brunlig utflod er blodtilblandet utflod. Den kommer gjerne føre eller etter mensen. Har man endringer i utflod kan det være tegn på at noe

Soppinfeksjon gir ofte kløe og svie samt utflod som er hvit og tykk. Har man soppinfeksjon kan man kjøpe reseptfrie midler på apoteket. Du kan snakke med de som jobber der.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex