Hopp til hovedinnholdet

Har prøvd å ha sex i 2 uker nå men ingenting funker.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har prøvd å ha sex i 2 uker nå men ingenting funker. Vi varmer godt opp og begge er kåte. Jeg blir ganske våt og fuktig i underlivet, men jeg får intense smerter bare av at han fingrer litt i åpningen. I det han prøver å sette fingeren litt inn får jeg en vond følelse. Vi prøvde med penis, men det var helt forferdelig. Vi gikk rolig og forsiktig frem, men det gjorde bare mer og mer vondt. Vi klarte å presse inn litt over halvparten av penis til slutt, men jeg fikk ikke noe godt. Det var forferdelig vondt og jeg fikk følelsen av forstoppelse og kvalme. Jeg var helt avslappet og tenkte ikke på noe. Vi brukte i tillegg masse glidemiddel. Vi har prøvd flere posisjoner men ingenting nytter. Hva mer må til? Er det noe galt med meg?

Besvart 15.10.2018 17:54
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg foreslår at dere tar en pause fra å prøve og ha samleier. Hvis du presser deg til å ha samleie, kan det gjøre vondt verre. 
Hvis dere har hatt ubeskyttet sex med andre, må dere teste dere for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). 
Kan det være at du ubevisst strammer musklene i bekkenet? Da kan skjedeåpningen nesten lukke seg og det blir vondt å presse noe inn. Når det blir vondt, eller at en tror det blir vondt, vil en eventuell seksuell tenning raskt forsvinne og skjeden som kanskje var våt og utvidet, blir svært fort trang og tørr.
Neste gang du onanerer for deg selv, kan du føre lillefingeren inn i skjeden etter at den er blitt ordentlig våt. Da er den også utvidet. Ikke press lillefingeren inn, men la den gli sakte inn i det du bevisst slapper av i musklene i bekkenet og liksom "slipper musklene ned" mens du puster sakte ut. Når fingeren er inne, kan du stramme musklene. Da vil du kjenne et trykk mot fingeren. Disse musklene skal du arbeide med å få kontroll på. Se artikkelen om å ikke få orgasme når man har samleie, avsnittet om bekkenbunn musklene. 
I stedet for å ha samleie, kan dere lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved finger (mot ytre del av klitoris), hånd (rundt penis) eller munn. Ikke før noe inn i skjeden. Forklar hva du liker, hva som skal til for at du skal få orgasme. Vis han ved å holde en finger over hans og føre fingeren. Øv dere også med oralsex, hvis dere tror dere vil like det.
Hvis du ikke er vant til å onanere til orgasme alene må du øve deg på det før du inviterer med deg kjæresten. 
Hvis dere gjør dette noen ganger, blir dere trygge sammen og du vil slappe enda bedre av. Da kan det være at det er lett å få penisen inn under samleie. 
Hvis det fortsetter å være vondt, må du snakke med lege. Eventuelt kan du ta med artiklene om smerter ved samleie.
Snakk med kjæresten! Dere kan sammen lese dette og artiklene og snakke om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Kroniske smerter i vulva, ytre kjønnsorgan

Par i senga har problemer (colourbox.com)

Smerter i kvinners ytre kjønnsorgan, vulva, kalles for vulvodyni. Smerter ved skjedeinngangen kalles for vestibulitt. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie. Mange kvinner lider av nærmest kroniske smerter ved samleie, og noen har også smerter hele tiden, selv uten berøring av vulva.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex