Hopp til hovedinnholdet

Hun har et "hull" i vaginaen. Hva er det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Okeeei, så æ har funnet et «hull» lignanes ting i vaginaen min, som e liksom litt langt opp å e liksom opp mot magen visst dokker skjønne, å æ har ikke hatt det før, merka det for kanskje 1-2daga sia, å det gjør ganske ondt der da, så lurte på om dokker visste ka det va? E ganskee redd ja:)

Besvart 18.10.2018 10:51
 

Svar
Hei jente (15)

Det er vanskelig å vite hva slags "hull" du mener uten å undersøke deg. Kan det være inngangen til urinrøret du har funnet? Denne kan være litt øm. Veldig ofte er det normalt, men det kan være greit å få en lege til å ta en titt på det.

Likner ditt "hull" på noe på dette bildet: Sexogsamfunn/underliv ? Kanskje det kan hjelpe deg med å finne svar på hva det er.

Hvis du vil vite om alt er som det skal være og om det er normalt, så kan du oppsøke helsestasjon for ungdom. Der kan du få underlivsundersøkelse av en lege hvis du vil. 

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex