Hopp til hovedinnholdet

Sæd på fingrene som har vært inni vaginaen, kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvis det er sånn at jeg har fått sæd direkte på fingrene mine også har jeg tatt samme finger litt langt opp i vaginaen, kan jeg være gravid nå da? Mensen er 7 dager forsinket, noe den ikke pleier å være. Har veldig lite lyst til å snakke med noen om det her

Besvart 19.10.2018 11:19
 

Svar

Hei jente 15år.

Så fint du skriver til ung.no.

Det er svært sjelden at befruktning skjer via sæd på fingrene, men siden det ikke kan utelukkes hundre prosent og mensen er 7 dager forsinket, så kan det være lurt å ta en test. Men sjansen er veldig liten for graviditet på denne måten.

Du skriver ikke hvor lenge du har hatt menstruasjon, men det er helt normalt at mensen er uregelmessig de første årene. Så at den nå er forsinket trenger ikke bety at du er gravid. 

Graviditetstest får du gratis hos Amathea, helsestasjon for ungdom eller hos helsesøster. Du kan og kjøpe testen på apoteket. 

Håper dette var svar på det du lurte på, anbefaler deg å leste artiklene som ligger vedlagt. 
Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex