Hopp til hovedinnholdet

Har fått små sår på glansen som gjør vondt

Gutt 18 år
 

Spørsmål

I det siste etter jeg har hatt sex har jeg fått små sår på glansen som gjør vondt. Som etterfølger av dette har det også kommet et slags hvitt slim som legger seg under forhuden. Det gjør ikke vondt når jeg urinerer, men det kjennes ut som forhuden min har blitt «strammere» rundt glansen. Har hatt sårene en liten stund siden jeg er mye sexuelt aktiv (med samme person). Men slimet er det som bekymrer meg. Er dette en vanlig reaksjon av kroppen for å «lindre» sårene jeg har fått. Eller kan det være en slags infeksjon/noe annet som ikke er naturlig og kan være skadelig? Er det også smart å vaske det vekk eller burde jeg la det være?

Besvart 23.10.2018 12:46
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Det er ikke uvanlig å få små sår og rifter på glansen. Dersom stimuleringen av penis er lenge eller hard, samt penis blir tørr, oppstår det gjerne små sår. Derfor er det viktig å bruke glidemiddel i tillegg, eller ta små pauser i samleiet og/eller berøringen.

Slike sår gror ofte svært fort hvis du tar noen dager pause fra onanering og samleie.

Når det gjelder slimet er det vanskelig å si årsaken til dette. Årsaken kan være mange, men vi stiller ingen diagnoser i ung.no

Hvis du har en økning av "utflod"/slim bør du teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner.

Ta kontakt med din fastlege eller helsestasjon for ungdom som har gratis lege.

Hygiene er viktig, og en bør ha intimvask en gang pr dag, der forhuden trekkes tilbake. Det holder gjerne med lunket vann eller en mild intimsåpe.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål.

Lykke til videre! 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex