Hopp til hovedinnholdet

Jeg har to hull i skjeden, er det noe galt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som har merket noe uvanlig og rart med underlivet mitt... Der vagina hullet skal være, er det et hull til vedsiden av, det er mye trangere, å når jeg har sex med kjæresten min, pleier penisen av å til å treffe der det andre hullet er, å det gjør vondt pga det er så trangt!!!! å det kommer mensenblod ut derfra også.. Å jeg har søkt rundt på nettet, å finner ingen svar eller noe som helst!!! Trenger virkelig hjelp! Er dette noe gale?

Besvart 21.10.2018 19:05
 

Svar
Hei jente 15 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Jenter kan være født med en skillevegg i skjeden som henger igjen fra fosterlivet. Hos noen kan også "jomfruhinna", også kalt skjedekransen ha to hull. Det kalles septat hymen, og er når den tynne "jomfruhinna" har et bånd ekstra vev i midten som forårsaker to vaginale åpninger i stedet for en. Tenåringer med septat hymen kan ha problemer med å få en tampong i eller problemer med å få en tampong ut. Behandlingen av en septat hymen er mindre kirurgi for å fjerne det ekstra båndet av vev og skape en normal størrelse på skjede åpningen.

Det du beskriver høres ikke farlig ut, men uten å undersøke deg kan jeg ikke si sikkert hva som er ditt problem. Jeg råder deg til å ta dette opp med fastlegen din, som kan gjøre en gynekologisk undersøkelse. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex