Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det å bli tent/kåt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har litt forskjellige spørsmål 1. Hva betyr det å bli tent/kåt? Noen ganger kjenner jeg at det «kiler» i magen og underlivet når jeg fantaserer. Jeg synes det er en skikkelig deilig følelse 2. Hvis det er å bli tent er jeg litt bekymret. Jeg blir tent på og har fantasier om at voksne menn tar på meg og puler meg. Er det noe jeg burde bekymre meg for?

Besvart 28.10.2018 19:56
 

Svar

Hei jente 15 år.

Takk for at du skrev til ung.no

1.Med det å bli tent/kåt menes det at det først kiler på en god måte i kjønnet. Det som da skjer er at klitoris blir blodfylt og øker i størrelse, og skjeden blir våt og utvidet.

Det er to måter å bli tent/kåt på. Det ene er gjennom hva en tenker. Det en tenner på, seksuelle fantasier, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Den andre måten er at man tar på kjønnet sitt, og at man så blir tent/kåt. Det er en skikkelig deilig følelse, uansett hvilken måte man blir tent/kåt på.

2.Du har ingenting å bli bekymret for. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv. Tanken er som kjent fri!

Nyt kroppen og kjønnet ditt! Onaner til de fantasiene du liker best!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex