Hopp til hovedinnholdet

Kan man gå på do rett etter man har tatt angrepillen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Litt kleint spørsmål, men ja jeg hadde ubeskyttet sex og tok angrepille dagen etter. Men det jeg egt lurer på er kan man gå på do rett etter man har tatt angrepillen?

Besvart 26.10.2018 12:08
 

Svar
Hei

Det går helt fint å gå på do rett etter at angrepillen er tatt, den vil ikke gå rett gjennom systemet ditt og dette vil ikke gjøre at den får nedsatt effekt. 

Nødprevensjon gir mindre sjanse for graviditet. Pillen må tas så tidlig som mulig, helst med én gang etter samleiet.

 

Den vanligste bivirkningen er kvalme. Ved å ta pillen sammen med mat kan du unngå kvalme. Hvis du kaster opp innen 2 timer etter at pillen er tatt, må du ta ny pille.

Andre bivirkninger av tablettene kan være hodepine, svimmelhet og ømme bryster. Neste menstruasjon kan komme litt tidligere eller litt senere enn forventet. Det er også vanlig å få blødningsforstyrrelser etter bruk av nødprevensjon.

Nødprevensjon forhindrer ikke alltid svangerskap, så du må derfor ta derfor en graviditetstest hvis det går mer enn 2 uker over dato for forventet mens.
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon